In 2002 startte Rens zijn Bluekens carrière bij de vestiging in Oosterhout als kersverse autotechnicus. Rens bekwaamde zich in rap tempo in alle ins- en outs van de werkplaats en werd na 3 jaar gevraagd als Technisch Logistiek Manager voor deze vestiging. Een functie die Rens destijds op het lijf geschreven was. Met de collega’s van Oosterhout werd als eerste Volvo dealer de ‘Volvo Excellent Award’ in de wacht gesleept.

Na 15 mooie jaren vond Rens het tijd voor iets anders. Hij liet de vestiging in Oosterhout in goede handen achter en ging zich inzetten voor de in Breda gevestigde schadeafdeling.

In die tijd werden er uitsluitend Volvo’s gerepareerd en was de schadeafdeling geïntegreerd in het autobedrijf. De behoefte ontstond om de schadeafdeling uit te bouwen naar een volwaardig schadeherstelbedrijf. Onder andere een ingrijpende verbouwing, de investering in nieuwe equipment en aansluiting bij schadeherstelketen A.A.S hebben gezorgd dat Autoschade Bluekens nagenoeg alle automerken voor bijna alle verzekeringsmaatschappijen kan repareren. Naast Volvo’s worden er nu ook andere merken conform fabrieksvoorschrift hersteld.

Rens van Ginneke

Leuk detail:

De geschiedenis herhaalt zich: in 2017 is zoon Bram gestart als autotechnicus in de vestiging in Oosterhout. Bram (nu 22) is erg leergierig en, hoe kan het ook anders, zeer gedreven in zijn vak. Bram heeft inmiddels alle auto-technische opleidingen gevolgd en met goed gevolg afgesloten.

Op dit moment mag Bram zich ook officieel leermeester noemen dus met de opvolging zit het wel goed! Beide heren maken een mooie carrière binnen Autobedrijf Bluekens. Het is een familiebedrijfje binnen het familiebedrijf Bluekens geworden.


Bram van Ginneke