Het familiebedrijf 
Bluekens bestaat al erg lang. 

Ton Bluekens, een van de huidige eigenaren: „Het ondernemen heeft altijd in onze familie gezeten. Al sinds 1824 weten we niet anders. Is altijd zo geweest.” Bernard Bluekens, de vader van Ton, nam het bedrijf eind jaren veertig over. „De naam Bluekens hing altijd aan de pui. Er stonden weleens andere initialen voor, maar ‘Bluekens’ was altijd te lezen.”
1824

Jaak Bluekens begint als aannemer in Chaam

Er werd vooral gemetseld. Auto's waren er in die tijd nog niet. Dat timmeren, metselen en bouwen duurde drie generaties lang. Tot de eerste auto's op de weg kwamen.
1928

Het eerste Bluekens Autobedrijf

Anton Bluekens, de opa van de huidige drie eigenaren, sleutelde graag aan motorfietsen en ging in 1928 ook met auto's aan de slag. Hij runde er een tankstation bij.
1983

De huidige eigenaren nemen het heft in handen

In 1983 namen de broers Ton, Ad, Ben en Jan definitief het bedrijf over. Er kwamen steeds meer bedrijven bij. Er zijn inmiddels vestigingen in Halsteren, Roosendaal, Breda, Oosterhout en Chaam. „We hebben niet stilgezeten en voor een familiebedrijf is het vaak makkelijker om snel te beslissen. We doen geen gekke dingen.
2022

Autoschade Bluekens in een nieuw jasje

Sinds enige tijd is de schadewerkplaats weer helemaal up-to-date en is Autoschade Bluekens per 1 januari jl. toetreden tot schadeherstel keten 'Allround Automotive Solutions' (A.A.S.)

Nieuwe schadewerkplaats

Sinds enige tijd is onze schadewerkplaats weer helemaal up-to-date en zijn wij per 1 januari jl. toetreden tot schadeherstel keten 'Allround Automotive Solutions' (A.A.S.) A.A.S. over Autoschade Bluekens: Eindelijk A.A.S.-vestiging in Breda. Met de toetreding van Autoschade Bluekens Breda, onderdeel van Volvo Bluekens, heeft schadeherstelketen A.A.S. eindelijk een vestiging in de stad waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Autoschade Bluekens in Breda was tot op heden een onafhankelijk schadeherstelbedrijf en sluit zich per 1 januari 2022 bij de schadeherstelketen aan. Directeur Robbert Hectors licht toe: “De belangrijkste reden om ons aan te sluiten bij een schadeherstelketen is dat we behalve Volvo’s zo’n 20 procent vreemd merk binnenkrijgen. We verwachten dat dat de komende tijd nog wel meer zal worden. Door ons niet alleen met Volvo-schadeherstel te profileren, maar ook als universeel schadeherstelbedrijf trekken we meer werk naar ons toe. Ook voor Volvo verwachten we meer werk te kunnen doen, omdat niet alle Volvo-rijders bij een verzekeraar zijn aangesloten waar wij voor mogen repareren. Door de aansluiting bij A.A.S. mogen we dat wel. Daarnaast stelt de aansluiting bij een keten als A.A.S. ons in staat onze prestaties te vergelijken met andere schadeherstelbedrijven. Dat is het kracht van het collectief en daar kunnen wij ook ons voordeel mee doen.”

Neem direct contact op

Meld uw schade snel en gemakkelijk via Whatsapp of e-mail